April Verch Band 2 september

aprilverch_mellanstor

 

 

 

 

 

April Verch är mångfaldigt prisbelönt. I många sammanhang har hon fått representera den kanadensiska folkmusiktraditionen och hon har turnerat över hela världen. Nu är det dags för Sverige att få möta April Verch och hennes band – de bjuder på en fantastisk musikrepertoar, skickligt spel, stepdance och ett engagerat framträdande.

En bra fiollåt får dig att känna någonting, menar April Verch. Den kan få dig att vilja sparka av dig skorna och dansa, eller stanna bilen vid sidan av vägen för att gråta livet ur dig för en stund. Oavsett om April Verch spelar fiol, sjunger eller ger ett prov på kanadensisk stepdance, berör hon. Med snabba fingrar, smattrande fötter och svävande blåtoner ger hon dig allt du vill – plus lite till.

Redan som treåring dansade April Verch de traditionella danserna hemma i kanadensiska Ottawa Valley. Som sexåring började hon spela fiol. I dag är hon en av de största traditionsbärarna inom den kanadensiska folkmusiken. Här hör man spår av folkmusik från Irland, Skottland, Frankrike, Tyskland och Polen, men även influenser från amerikansk country och bluegrass.

April Verch kommer till Sverige med två av Nordamerikas bästa folkmusiker, Hayes Griffin och Cody Walters. Med extremt skickligt spel, humor och energi har de här tre passionerade musikerna vunnit publikens hjärtan i Nordamerika, Europa och Australien.
April Verch, fiol, sång, stepdance, Hayes Griffin, gitarr, Cody Walters, kontrabas, banjo

Spelas: Tisdag 2 september  13.00 (högstadium och gymnasium) och 1630 (kulturskolan)
Plats: Skolmattan/ Musikens Hus Djurgårdsgatan 13 Majorna
Speltid: 45 min
Ålder: högstadium och gymnasium
Antal medverkande: 3
Info & Frågor: erik@musikenshus.se
Artistens hemsida: www.aprilverch.com

Ladda ner presentation (pdf) aprilVerch presentation skolmattan 2014

Bokning gör du här i formuläret.
Bokningen är bindande och så fort vi hunnit hanterat din bokning får du en bekräftelse och ett biljettunderlag tillbaks på mail.
(För att vi ska få det rätt måste du fylla i alla fält, tack!)
Vi säljer ca 100 platser/föreställning.

 

Din bokning gör du här i formuläret och den handläggs av ”Kulturpunkten” på Stora Teatern
Problem eller svårigheter?
Stora Teatern: Kungsparken 1 Öppet mån-fre 12-18 och lör 10-14 tel 031-3683299