I Herthas Atelje

iherthasatelje2_galleri

 

 

 

 

 

I Herthas Atelje – Pantomimteatern.

Hertha stökar i sin ateljé. Varje dag lockar leran till lek! Hertha knådar, formar masker, djur och drömmar. Aldrig har hon varit så gammal – och aldrig har hon haft så många idéer som vill bli till! Bara en skulptur till! Och en till! Och fågeln ska ju bli klar – för hon måste komma till Florens – det har hon lovat. Men vem är det som tassar omkring härinne? Hur kom hen hit? Genom den stora lerugnen?

Föreställningen är en homage till en av Sveriges viktigaste kvinnliga konstnärer, och samtidigt hyllas det kreativa skapandet och lusten att leka som vi alla har inom oss. Allt filtrerat genom minnet av en långvarig vänskap mellan Hertha Hillfon och Pantomimteaterns konstnärliga ledare Bo W Lindström, eller Bosse Mimare, som Hertha kallade honom.

Hertha Hillfon (1921-2013) har kallats för lerans rebell. Hon blev både prisbelönt och finns representerad på ett flertal museer i såväl Sverige som utomlands. Hertha har bl a skapat teaterpriset Guldmasken och porträtt av Astrid Lindgren. Under sina mest produktiva perioder använde hon upp till 2 ton lera per år.

Spelas:
Torsdag 10 November 10.30 & 12.30
Plats: Skolmattan/ Musikens Hus Djurgårdsgatan 13 Majorna
Speltid: 45 min
Ålder: F-klass
Antal medverkande:
Info: erik@musikenshus.se
Video: https://vimeo.com/143141311
Bokning Maila erik@musikenshus.se
Vi säljer ca 75 platser/föreställning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *