Om Musikens Hus

Musikens Hus är ett fristående musik- och kulturhus utanför de kommunala institutionerna. Vi är organiserade som ett affärsdrivande företag i kooperativ regi där styrelsen har det yttersta ansvaret för administration, personal, ekonomi, uthyrning av lokaler, marknadsföring och kulturarrangemang.
Vårt arbete är att skapa förutsättningar för en aktiv och utvecklande musikkultur för Göteborgs invånare.

Musikens Hus roll som en viktig resurs för det fria kulturlivet i Göteborg har fördjupats genom åren och vi når ut till en stor allmänhet som besöker våra konserter och teater- och musikprogram. Ca 200 offentliga arrangemang/år hinner vi med. Vi gillar att vara obundna vad gäller genre och åldersinriktning och vår konsertlokal är en väletablerad spelscen med bra ljud för en mängd olika musikgenrer – etno, hårdrock, pop, rock, afro. latin, m.m.
Våra stora jubileumsfester och musikfestivaler är verkligen riktiga höjdpunkter i vår verksamhet då hela huset fylls med musik, underhållning, mat och dryck.

Vår restaurang och café – Café Hängmattan är ett omtyckt och välbesökt kafé och under konsertkvällarna förvandlas lokalerna till en mysig och intim miljö där vi serverar vin och öl och erbjuder en enklare a la cart meny.
Vi har fullständiga rättigheter och ett vegetariskt kök som inte bara är duktiga på god grön mat utan som också använder en hel del KRAV råvaror och lokalt producerat.
Må -fred 11.30 – 14.30 står även vår populära vegetariska lunchbuffe uppdukad.

Vi tar emot matbeställningar/catering och har mångårig erfarenhet av att ordna fester, jubileer middagar, m.m.

Huset besöks också av många som vill delta i kursutbudet med afrikansk- och orientalisk dans och slagverk, repa med sitt band i sin replokal, besöka kafét för en lunch eller ta en välsmakande fika och titta på någon av våra månatliga utställningar och mycket, mycket mer…

Här finns mer:
www.musikenshus.se
www.cafehangmattan.se