Stensöta @ Playground 15 Maj 10:30

Stensöta

Med sitt program Skymningssång ger Stensöta en musikalisk upplevelse med violin och marimba.
Att få ett stycke trä, som lika gärna kunde ha använts till att skapa värmeenergi med, att vibrera och skapa ljud som går att tämja är något oerhört vackert. I Skymningssång vill Stensöta dela med sig av detta och uppnå den magiska känslan när alla i rummet är helt inne i lyssnandet och musiken.
Stensöta erbjuder en barninriktad konsert där lyssnande, skapande och interaktion står i fokus. Här presenteras instrumenten och delar ur repertoaren på ett lekfullt sätt blandat med improvisation. Det ges även möjlighet till att prova på att spela på och med instrumenten.
Stensöta är Karin Wiberg, violin och Ellen Sjö Sander, marimba, frilansande musiker hemmahörande i Göteborg. Stensöta brinner för att ta fram ny musik i samarbete med kvinnliga tonsättare.
Duon samarbetar med olika tonsättare som komponerar direkt för dem, bland andra den isländska tonsättaren Bára Gísladottír och den svenska tonsättaren Corinne von Dardel.

Ålder: 6 – 12 år
Föreställningen spelas: Måndag 15 Maj  kl. 10:30
Speltid: 30-40 min
Plats: Skolmattan / Djurgårdsgatan 13 Majorna
Info: erik@musikenshus.se
Pris: Utan kostnad/ Fri entré
Insläpp: ca 10 min innan
Boka biljett: i formuläret nedan
Välkomna!
Bokningen är bindande och du får en bekräftelse på att du har fått dina platser. 
(Fyll i alla fält, tack!)

 

Föreställningarna
[Stensöta 15 Maj 10:30]

Ditt namn

Ditt telefonnumer

Din epost

Skolans namn och stadsdel

Antal barn

Antal vuxna

Ålder och årskurs


OM:
Playground är ett projekt som riktar sig till frilansande professionella musikgrupper som vill utveckla sin föreställning för att möta en ung publik. Här spelar grupperna för barn på förmiddagen och får coachning av en erfaren regissör eller dramaturg på eftermiddagen.
För skolbarnen fungerar föreställningarna som vanliga skolföreställningar och är på mellan 30-40 min.

Playground är ett samarbete mellan Skolmattan /Musikens Hus, Kultur i Väst, MCV – Musikcentrum Väst, Göteborgs stad Kulturförvaltningen och Musikalliansen.