Teater Barbara 2-4 november 2015

frossa jpg_460 200

 

 

 

 

 

Frossa
Spelas 2-4 November 2015

Våren 2009 hade Teater Barbaras klimatfars Frossa premiär. Den fick lysande recensioner och har sedan dess spelats i en mängd olika sammanhang. Frossa uppdateras kontinuerligt och är alltid rykande aktuell!

Vi möter tre slipade klimatkommunikatörer från den fiktiva samverkansgruppen Facit. Deras uppgift är att informera, nyansera, analysera och skapa proportioner i klimatdebatten. Projektorn är laddad med bilder och statistik. Men under den glansiga ytan visar de sig vara djupt oense om vad det är de ska kommunicera. I sprickorna blottläggs olika attityder till klimathotet, framtiden, den ekonomiska tillväxten och våra krympande naturresurser.
Frossa ger er kunskap om klimatfrågan på ett sätt som ni garanterat aldrig sett förut. Med relevanta fakta, dråplig komik och bitsk satir speglar Frossa olika förhållningssätt till de stora utmaningar vi står inför idag. Frossa handlar om klimathotet men också om individers dubbla bokföring; om kön och makt och om varför ordet Tipping Point inte får nämnas i debatten.

Om Teater Barbara
Teater ska vara en fest, underhållande, lärorik och tankeväckande.
Vi gör den teater vi själva saknar och längtar efter. I sagans, mytens och legendens värld hittar vi en slösande rikedom av berättelser som vi bearbetar, improviserar kring, tänjer och utvecklar.

Vi vill spränga gränser och rasera fördomar. Vi vill vi göra teater för alla sinnen; för ögon, öron, hjärta, mage, intellekt och skrattmuskler.

Vårt fokus är att skapa teater för en ung publik, för barn och ungdomar, och vänder oss bland annat till skolorna.

Vi gläder oss över att även tilltala en publik långt över dessa åldersgränser som uppskattar både form och innehåll i våra uppsättningar.

http://scenkonstportalen.riksteatern.se/producent/68